Főoldal
10 csapat kutatta az „Öreg bánya titkát”

A rendhagyó helyzetre való tekintettel egy új kalandra hívta a művelődési ház a csolnoki családokat gyermeknap alkalmából.

A hagyományos szabadtéri rendezvény helyett egy különleges sétát tehettek a vállalkozó kedvűek a falu utcáin. Az 1973-ban nálunk forgatott Öreg bánya titka című film ikonikus helyszíneit kellett végigjárniuk. A túrához menetlevelet kaptak, melyen a régi filmkockák szerepeltek, és ezek segítségével kellett beazonosítani a forgatási helyszíneket, lefotózni, hogy ma milyen képet mutatnak. 9 helyszínt kellett megkeresni, a pincesortól, a „határőr laktanyától” kezdve a nagy kanyarig, és a homokvasút alagútjáig. A főszereplők filmbeli lakóházai sem maradhattak ki a keresésből. 10 csapat járta végig a művelődési háztól indulva a másfél-kétórás sétát.

 

 

A teljesítők bekerültek egy sorsolásba, ahol három könyvcsomag talál gazdára. A csomagokban persze benne van a film alapjául szolgáló, azonos című regény is, melyet Berkes Péter írt. Berkes Pétert sikerült elérnünk, örömmel vette a séta hírét, neki is beszámoltunk az eseményről. A sétálók között volt, aki nemrég költözött a faluba, így sok érdekességet láthatott. A régóta itt élők is jó élményekkel lettek gazdagabbak, régi ismerősökkel találkoztak, ritkán járt utcákba is ellátogattak.

 Aki nem akart aznap sétálni, megtekinthette a művelődési ház udvarán rendezett Lego kiállítást: 11 gyermek hozott be saját építésű alkotást. Lehetett célba dobni, a kerítésre rajzolni, szaladgálni, nevetni. A vicces fotófalnál is lehetett képeket készíteni egymásról. Mindegy gyermeknek egy nápolyival és üdítővel tudtuk kedveskedni.

Nagyon örülünk, hogy sikerült egy tartalmas napot szerveznünk a résztvevőknek. Akik segítsége nélkül nem sikerült volna ilyen jól a nap: Csolnok község önkormányzata, Láng Zsolt képviselő, Könyvfalók Könyváruház (Knapp Karolina), Dunakanyar Bérkilövő és Hagyományőrző Vadásztársaság.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész