Főoldal
Újabb fejezetéhez érkezett a Berzéthy villa felújítása

A sajtó képviselőinek is bemutatták a haladást március 20-án.

Az eseményre eljött Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Erős Gábor országgyűlési képviselő is. Kolonics Péterné polgármester asszony házigazdaként felidézte, hogy tíz éve az önkormányzat még az épület értékesítéséről gondolkodott. Szerencsére erre nem került sor, ám sokáig nem tudták, hogy lesz-e lehetőség ennek a polgári bányatiszti háznak a felújítására. Mindez egy álom volt.

IMG 7681 1
Most a TOP plusz program keretében ez megvalósulhat: a műemlék jellegű, bányászatra emlékeztető ház új funkciókat kaphat, a településrész ékköve lehet. Házasságkötő terem, civil szervezeteknek, közösségeknek tér, helytörténeti szoba kap benne helyet. Nem művelődési ház lesz, hanem egy más jellegű, többfunkciós közösségi tér. Ami újdonság, hogy megnyitják középen a főhomlokzatot, egy impozáns lépcsősort építenek elé, mely a megújult parkkal együtt remek esküvői fotóhelyszínt fog kínálni. Most félúton vagyunk az álom megvalósulásában. Gacsai Bálint, a kivitelező cég nevében elmondta, hogy októberben kezdték a bontási munkákat, szerkezet átalakításokat végeztek, a víz és gépészeti alapszerelések is készen vannak. Az aljzatbetonozás a napokban befejeződik.

 

Az igazán látványos, úgynevezett „szépészeti beavatkozások” vannak még hátra. Az időjárás is kegyes az építőkhöz, így tartható az ütemterv. Erős Gábor szerint egy városnak is nagy öröm lenne egy ilyen ház felújítása, mely hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők jól érezzék magukat. Ebből a projektből is látszik Csolnok hagyománytisztelete. Csolnok többször bizonyította, hogy jól bánnak az elnyert pályázati összegekkel, megtöltik élettel a felújított tereket. Popovics György kiemelte, hogy eddig összesen 357 millió forint érkezett hozzánk a korábbi TOP pályázatokból a községháza, az orvosi rendelő, a művelődési ház, a sportcsarnok felújítására.
IMG 7720
Az alapok után a TOP Plusz az élhetőbb településeket teremtő projekteket finanszírozza. Így lehet a hagyományápoláshoz a kellő infrastruktúrát is megújítani. Kívánja, hogy az itt élők minél hamarabb birtokba vehessék ezt a szellemi és kulturális teret, ami egy fejlődő település sajátja. Az elődeink által létrehozott értékeket kötelességünk megőrizni.

Polgármester asszony kiegészítésként még elmondta, hogy a „Fejlesztések Csolnok élhetőbb településsé alakítása céljából” című pályázat része még a Berzéthy bányatiszti lakás felújításán kívül XII-es aknai volt bányaterület egy részének rekultivációja, kármentesítése, zöldfelület fejlesztése 52 millió forintból és a Rákóczi tér felújítása. A projekt összköltsége 255 millió forint. A támogatást Magyarország kormánya az Európai Unió társfinaszírozásával biztosítja.
Mandusitz Zsuzsanna
Fotók : Lehoczki Dávid

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész