Főoldal
Térségi kulturális iroda nyílt nálunk

Szeptemberben kezdte meg működését a térségi iroda a csolnoki művelődési házban, mint a Térségi Kulturális Módszertani és Szolgáltató központok mintaprogram egysége. Részletek...

A program indulásakor 45 térségben alakulhatott meg ez a központ, s ebből egy nálunk. A mintaprogramot a kulturális akadálymentesítés igénye hívta életre. Mivel hazánk településeinek 91%-a 5000 fő alatti lakosságszámú, így indokolt volt, hogy a kis lélekszámú települések is minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a kulturális alapellátásba. Ehhez a járások szervezőerejét kívánják kihasználni. Viszont az eltérő településszámú és adottságú közigazgatási járások helyett átlagosan 20 településből álló térségeket jelöltek ki, ezek tartoznak a központokhoz, melyek a Nemzeti Művelődési Intézethez tartozó szervezeti egységek.

 

A módszertani és szolgáltatási koordináció révén egységesebb minőségben mindenhova eljuthatnak a kulturális mintaprogramok, a kulturális forrásokhoz való hozzájutás mindenki számára valós  lehetőséggé válhat. A központokon keresztül a kulturstratégiai intézmények (pl. Nemzeti Levéltár, Magyar Nemzeti Múzeum, Országos Széchényi Könyvtár, Filmintézet) biztosítják a szolgáltatásokat. Csolnokon az eddig is működő Déryné program már ismerős lehet. A térségi iroda koordinálásával decemberben indul a művelődési házban a 10 alkalmas a Moziklub a Nemzeti Filmintézettel való együttműködésben. Ennek előfutára volta nyári Utazó mozis vetítés a Szent János parkban.


Igényeltünk még múzeumpedagógia és zenei foglalkozást iskolásainknak és óvodásainknak. Ezek még elbírálásra várnak. A mintaprogram 2024. április 30-ig tart. Ha eredményesnek mutatkozik, folytatódik. Ehhez az önök érdeklődése és részvétele is szükséges, így várjuk önöket első körben a közös mozizásra!

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész