Főoldal
Generációkon átívelő közösségépítés – a Faluderby margójára

Izgalommal és némi aggodalommal telve ébredtünk a XXIII. Csolnoki Falunapok szombatján.

Szakadó eső, sártenger, gumicsizma – mi lesz a Faluderbyvel? Felesleges volt az aggodalom, hiszen hamarosan elállt eső és kellemes őserdei párás hangulat lengte be a Rendezvényparkot. A legbátrabb csapatok megérkeztek, hogy mit sem sejtve ringbe szálljanak a végső győzelemért. Mi magunk is meglepődtünk, milyen sok gyermek érkezett 9 órára, még „babakocsis-kézben fogós-vedd át most te” korú családtag is részt vett a játékokban a Kővári család jóvoltából. A tevekaravánnal igazán közel kerültek a csapattagok egymáshoz, hiszen a lábuknál, gatyagumival, összekötve és együtt mozogva kellett eljutniuk a sátor egyik végéből a másikba. A hivatal csapata olyan vehemensen vetette bele magát a versenybe, hogy a célba beérve nem sok béklyó maradt rajtuk. A klasszikus lufiborotválást vétek lett volna kihagyni, a legkisebbek is örömmel szálltak be a játékba. Hamar kiderült, kik a rutinos borbélyok, fej-fej mellett haladva csupaszodtak a lufik, igazi spontán habparti alakult ki a végére.

 

 

Mire jó egy régi, megfáradt szék és pár megunt ruhadarab? Széköltöztetetésre! Rekordidők születtek ebben a versenyszámban, pedig nem volt egyszerű a feladat: kesztyűt, nyakkendőt, rövidnadrágot és túrabakancsot is óhajtott a négyfalábúnk. Az utolsó sátras küldetés bizonyult a legnehezebbnek. Nem egyszerű diótörésre kértük a csapatokat, a termések egy zárt csőből gurultak ki fénysebességgel, amit húsklopfolóval illett (volna) eltalálni. Ezt a feladatot a stábbal előzetesen kipróbáltuk a helyszínen, nulla találatunk lett a húsz gurításból, viszont iszonyatosan nagyokat nevettünk, akárcsak a csapattagok szombaton, bár ők sokkal ügyesebben teljesítettek nálunk, a fúvószenekar ifjai taroltak a játékban. A Faluderby folytatásaként sétára és feliratkeresős interaktív játékra invitáltuk a csapatokat. Mindenki sikeresen teljesítette a térképes túrát, fantasztikusan kreatív szelfik készültek az utókor számára emlékül. A nagyon szoros pontversenyben végül a hivatal győzött, megosztott második helyezést ért el a Kővári család és a Csolnoki Fúvószenekar. Gratulálunk minden résztvevőnek, reméljük, jövőre is találkozunk! A faluderbysek már tudják, hogy a Szent János parkban található betelepítési emlékművön látható egy kép, valaki azonban kilóg a sorból rajta. Miért?

Kostyál-Baumann Barbara

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Március 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ASP pályázat