Főoldal
Csolnokért díj átadása

Idén lesz 12 éve annak, hogy már sajnos nincs közöttünk Vígh Gábor, aki gyermekkorától kezdve nagy tehetséggel és aktivitással vett részt Csolnok szervezett sportéletében, családi kapcsolatai is erre predestináltak

Már kisiskolás kortól különféle serdülő, ifjúsági és felnőtt labdarúgó csapatokat erősített elismerésre méltó teljesítménnyel. Tehetsége alapján magasabb

osztályú bajnokságokban is kipróbálhatta magát.

 

A rendszerváltás utáni első ciklusban önkormányzati képviselőként, majd később a sportbizottság tagjaként szolgálta községünket. Kezdeményezője és alapító tagja volt a Csolnoki Szabadidő Sportegyesületnek, melyhez ezernyi szállal kötődött: tisztségviselőként, játékosként, edzőként egyaránt. A sport élete egyik meghatározó része volt: szinte nem volt olyan sportrendezvény Csolnokon, amelyen ne vett volna részt szervezőként, sportolóként vagy műkedvelőként.

 

 

Nevével szorosan összeforrt a Sportcsarnok, melynek kezdettől fogva a vezetője volt, és más sportlétesítmények, a focipálya, a teniszpálya, a salakos kispálya és az Uszoda is. Szinte felsorolni is nehéz, hogy mennyit tett az épületek, parkok és pályák rendben tartásáért, a magas színvonalú sportolási feltételek megteremtéséért, de a település többi részét is magáénak érezte! Másik szívügye volt az utánpótlás nevelés. Irányítása alatt korosztályok nőttek fel. Képes volt a sport iránti szeretetet, a küzdeni akarást, a kitartást és a becsületes játék iránti tiszteletet átültetni, belenevelni azokba a gyerekekbe, serdülőkbe, akiket oktatott. Múlhatatlan érdemei vannak abban, hogy Csolnokon labdarúgó csapat működik, több korosztállyal és hogy a felnőtt csapat magasabb osztályban szerepelhet.

 

Jó kapcsolatot alakított ki a németországi testvér településeink Jettingen - Scheppach majd Ubstadt- Weiher sportvezetőivel is, ezáltal 1994-től többször tarthattak a helyi ifi és a felnőtt csapat játékosai is a csolnoki küldöttséggel a német "sportbarátainkhoz". A 2000-es évek elejétől a Dorog Körzeti Labdarúgó Szövetség elnöke volt egészen annak megszűnéséig, amire mi csolnoki sportszerető lakosok is büszkék lehettünk.

 

A felnőtt labdarúgó csapatunk a 21. századben elért első bajnoki címét a megyei III. osztályban  2008/09-ben szerezte, Gábor vezetése alatt. Sokat dolgozott a helyi sportélet anyagi forrásainak előteremtésén is: szponzorok felkutatása, az immár hagyományos, novemberi Sportbál megszervezése szintén feladata volt. Tevékenysége, munkássága, személye községünk sporttörténelméből kitörölhetetlen marad!

Gabi sport iránti tisztelete és szeretete példamutató lehet az emberek számára, egyben hozzájárult Csolnok sportéletének hírnevéhez. Vígh Gábor méltán kapja meg – a sajnos posztumusz-Csolnokért díjat.

 

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

szlogo page-0001

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Mini bölcsöde kialakítása Csolnokon!

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ASP pályázat

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Máltai nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész