Főoldal
Szilveszter Csolnokon

Az idei szilveszteri bált is hosszú előkészületek előzték meg. A Kossuth Lajos Művelődési ház és Csolnok Község Önkormányzata rendezte a bált, a szervezők munkáját és lelkesedését köszönöm.

A bálon idén a tarjáni Bajor Bőrnadrágos Banda zenélt és gondoskodott a jó hangulatról, mindannyiunk megelégedésére. A Kossuth Lajos Művelődési


Házban összegyűltek  nagyon jól érezték magukat. A kizárólag erre az alakalomra készített képkeretben fotózkodtak a szilveszterezők. Sok tombolatárgy került kisorsolásra, köszönhetően a rengeteg felajánlónak. Éjfél előtt a bálozók és a falu többi lakója találkozott a Koccintásra a Községháza előtti téren, Nyirák Norbert filmet készített az elmúlt év eseményeiről, melynek megtekintése után következett a  polgármesteri köszöntő.
Néhány gondolat a köszöntőből:

Az évvégén visszatekintünk a magunk mögött álló napokra, hónapokra és az elvégzettek értékelése szerint alakulhatnak érzéseink. „Mindjárt fordul az év, a számadást talán azt kellene megejteni. A leltárt, amiben ott vannak a megtörtént lehetőségek, a valóra vált és elfeledett tervek. Nagy és kicsi dolgok. Ajándékok és veszteségek. Volt ez is, az is. Forgatom naptárom teleírt lapjait, arcok bukkannak fel minduntalan, találkozások, telefonhívások, ígéretek..

Beváltatlan ígéretek is jócskán, mert amikor ígér, őszintén gondolja az ember, aztán néha mégiscsak a tartozás marad. Lapozok. Dátumok. Találkozók végtelen sora. Mennyi este, mennyi fáradságos, megtartó este. Mennyi köszönni való. Megáll az idő olyankor. Arra a két-három órára elfelejt szaladni, ott marad velünk. Sírni kell néha, nevetni hányszor. Vallomásos percek születnek, melyek soha nem történtek volna meg, ha nem vagyunk, akkor és ott egymás közelségében. Milyen jó együtt lenni.” Schäffer Erzsébet szavai ezek.

Mindezek során meghatározó jelentőségűek a szűkebb , tágabb környezetből jövő visszajelzések. Jó érzéssel mondhatjuk, hogy eredményekben , értékekben gazdag év van mögöttünk. Községünk működése, pénzügyi helyzete kiegyensúlyozott. Az új képviselő-testület is folytatja tovább a megkezdett munkát. Köszönjük szépen a bizalmat a következő 5 évre.
Egy éve álltunk itt és tele voltunk tervekkel, amelyek nagy része meg is valósult.

Bátran elmondhatjuk, hogy jó dolgokat hozott nekünk a 2019, volt erőnk és bátorságunk az álmainkért tenni és a saját utunkat járni. Jó dolgokat hozott nekünk a 12 hónap, persze egyik siker sem hullott készen az ölünkbe, mindegyikért keményen meg kellett küzdeni . Az óvoda és a hivatal felújítása befejeződött, áprilisban ünnepélyes keretek között át is adtuk.

Befejeztük az útfelújítást a Morvai hídtól a Templom lépcsőig , illetve felújításra került az Annavölgyi utca is legnagyobb örömünkre. Befejeződött a vis maior beruházásunk is, a Dorogi utcánál , illetve a Petőfi utcában. Elkészült sokunk örömére a színpad, illetve már használatba is vettük a szüreti felvonuláson, és az adventi hétvégéken. A Gete utcai ovi belső felújítása összefogással tudott megvalósulni. A kálváriakeresztek a régi helyükre kerültek vissza. Látjuk, hogy nem volt idő unatkozni 2019-ban sem , de így van ez rendjén.


Borverseny, a német nemzetiségi kórusok megmérettetése, a szomszédolás nagyheti rendezvényei, amikor az összes kereplő fiú a Községháza előtt találkozott, felavattuk a Német Nemzetiségi tanösvényt, a Csolnok Ring Klotz Gábor Emléktúra, a XXII. Falunapot méltóképpen megünnepeltük, Csolnokért díjast avattunk Fleischmann Dezső bácsi személyében, a Bányász Hagyományőrző Egyesület színvonalas programjai, Horgászversenyek, a zenekar és énekkaraink fellépései, a Virágos Magyarország versenyen facebook szavazáson kategóriánkban országos másodikak lettünk ,a rendes versenyen elismerő oklevelet kaptunk . Focicsapataink bajnokok lettek, Polgárőreinkkel közösen megoldott problémák, megrendezett események. A főzőverseny résztvevői alig férnek el a színpadon, a faluderby is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mennyi-mennyi pozitív élmény, mennyi szép emlék. És találkozásaink, beszélgetéseink fontossága,. hiszen közösen tudjuk csak megvalósítani terveinket.

Csolnok töretlen fejlődésébe vetett hittel dolgozom , dolgozik a képviselő-testület tovább. Hiszek abban, hogy már közelebb kerültünk ahhoz, hogy méltó jelent, és minden itt élő számára élhetőbb környezetet teremtsünk. Ehhez kérem továbbra is az Önök bizalmát és türelmét, és ehhez kérem mindannyiuk segítségét. Terveink jövőre a Gete utcai óvoda felújítása, lekapjuk gyorsan a tetejét, új héjazat kerül rá, új ablakok és bevakoljuk szépen, hogy méltón tudja majd a gyerekeket fogadni.

Nagyon reménykedünk a Bölcsőde kialakítására beadott pályázatunk sikerében. Szeretnék köszönetet mondani, mindazon személyeknek, közösségeknek, szervezeteknek, akik kezdeményezéseikkel, feladatvállalásaikkal munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy eredményes és előremutató évet zártunk és mindezzel megalapoztuk jövőre vonatkozó terveink megvalósulását. Hiszen hitünk és reményünk a község iránti elkötelezettségből fakadóan az értékmegőrzés és gyarapítás .


Eredményekben gazdag , egészséges új évet kívánok a község minden lakójának! Jó szerencsét CSOLNOK!
A köszöntő után közösen elénekeltük a Himnuszt, a tűzijáték után koccintással köszöntöttük egymást és az új esztendőt. Köszönöm szépen mindazoknak, akik a meleg szobát maguk után hagyva, eljöttek a Községháza előtti térre és a Koccintásra.
Kolonics Péterné
polgármester

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Július 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

ASP pályázat