Főoldal
Tanösvény mutatja meg Csolnok rejtőzködő kincseit

Immáron az ország nyolcadik német nemzetiségi tanösvényét avatták fel június 22-én Csolnokon.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat és Csolnok Község Önkormányzata együttműködésében megvalósult látványosság avatóját az esős idő is csak rövid időre zavarta meg. A különleges esemény tiszteletére sokan hagyományos viseletbe öltözve jelentek meg a művelődési ház előtti fogadó zene csalogató hangjaira.

Az átadáson köszöntőt mondott Schindler László , az MNOÖ Oktatási Bizottságának elnöke, Szax László, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, és Kolonics Péterné Csolnok Község Polgármestere. A projektet dr. Erb Maria az ELTE docense, a Magyarországi Németek Kutatóközpontjának vezetője, a csolnoki tanösvény szakértője mutatta be.
Az ünneplők ezt követően felkerekedtek és együtt bejárták a közösségi összefogással és sok munkával létrehozott tanösvényt. Az egyes állomásokon a Csolnoki Fúvószenekar, a Csolnoki Vegyes Kórus, a Wagenhoffer-kórus, a Csolnoki Tánccsoport és csolnoki diákok szerepeltek. A programot polkadélután zárta a Tájház udvarán, mely a falu központjában található, nyolcállomásos tanösvény végpontja.

A falu új büszkeségének különlegessége, hogy az információs táblák mellett megtapintható, élményszerűséget kínáló installációk is találhatók. Mindezek a múltról és jelenről, helyi épületekről, szokásokról, történelemről, a falu fontos személyiségeiről közvetítenek információkat. A művelődési házban, a kezdőponton magyar és német nyelvű útikalauzokat talál az érdeklődő, mely segíti a tájékozódásban is és sok más érdekességgel is szolgál. Ha csak épp egy délutánra keresünk magunknak tartalmas programot, vagy akár még átutazóban is érdemes megállni Csolnokon néhány órára, mert a tematikus ösvény garantáltan sok érdekességgel szolgál. Legközelebb hozzánk Pilisszentivánon és Tarjánban járhatunk végig hasonló tanösvényeket, melyek hálózata folyamatosan bővül.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Tisztelt Ügyfeleink!

A 191/2020. (V. 8.) sz. Korm. rendelet szerinti ellenőrzött bejelentésüket (veszélyhelyzet alatti engedély-kötelezettség tárgyában) a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen tehetik meg.

Pőczéné dr. Csorba Erika 
jegyző

Szeptember 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

ASP pályázat