Főoldal
Újra itt van, újra itt van… az iskola!

A reggel nyolc órás becsengetéssel, majd első osztályosok bevonulásával kezdődött a 2019/2020-as tanévnyitó ünnepség a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskolában.

A nyolcadikos „nagyok” vezették be őket életük új, meghatározó helyszínére, majd ki-ki várakozva, kíváncsian, ki-ki megszeppenve foglalt helyet a kis tornapadokon. Húsz kisfiú és kislány kezdte meg idén tanulmányait, összesen 178 gyermek jár most a nyolc évfolyamra. Mint Tafferner József igazgató megnyitó beszédében elmondta, 87%-os az iskola kihasználtsága.

 

Beszélt még a további tudnivalókról és mielőtt átadta volna az ajándékokat tartalmazó, névre szóló „Schultüte”-éket az elsősöknek, sok vidám élményt, új barátokat, és új ismereteket kívánt minden diáknak. Sok vidám szavalat is elhangzott a nagyobbaktól, az elsősök egy kis műsorral is kedveskedtek, melyet az óvó nénik tanítottak meg nekik. Az ünnepség végén a kicsik lépték át az elsőként iskola küszöbét, búcsút intve az óvodás életnek, majd a nagyobbak és nagyok is bevonultak a jól ismert tantermekbe; újra megtelt gyermek zsivajjal és élettel az iskola, újra elkezdődött egy várakozásokkal teli, reményteljes tanév.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!