Főoldal
Szüreti vigasságok

A Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 29-én. megrendezte a Szüreti felvonulást.

A Szénbányászok útja végén a Gete utcai ovisok adták elő a számukra legkedvesebb verseket, énekeket . Mint évek óta mindig , most is nemzetiségi létünkhöz, és a szüreti munkákhoz kötődő életképek színesítették a felvonulás útvonalát..Az első installációt Nagy Adrienn és csapata készítette. A résztvevők útját végig a Csolnoki Fúvószenekar és az Alte Kameraden muzsikája kísérte,a Dimenzió Tánccsoport felvezetésével, a kisbíró Kriska Zoltán verselésével. Az Idősek Napközi Otthonának dolgozói és tagjai a következő állomáson vártak bennünket "élőképükkel" süteménnyel, pogácsával és persze borral.

 

A Bányász Hagyományőrző Egyesület is vendégül látta a felvonulás résztvevőit. Jó hangulatban vonultunk tovább a Híd utca kereszteződéséig, ahol is egy most debütáló csapatnak , Kovács Bencének és barátainak hangulatos installációját csodálhattuk meg, itt fotók készítésére is nyílt lehetőség. Polgármester asszony átadta az ajándékot és örömét fejezte ki, hogy fiatalok is bekapcsolódnak a falu közösségi programjába. Reméljük, jövőre még több fiatal kap kedvet installáció készítésére! Utunk következő állomásán a magújult I. számú Orvosi Rendelő előtt Kocsisné Margit várt bennünket , szüretelőivel. Köszönet érte .

 

A Wagenhoffer kórus szép énekét mindenki szeretettel hallgatta. Már útközben be lehetett térni a Knapp pincébe, ahol a finom bor és az isteni pogácsa várta a vendégeket. A Szent János Parkban az iskolások adtak nagyon szép műsort, majd a táncosok produkciója következett. A végére igazi szüreti báli hangulat uralkodott a parkban.


A Családi napközi dolgozóinak installációja fogadta az arra járót , a gyerekeket ötletes játékokkal várták. A megelőző nap tragikus eseménye miatt a Parkból zeneszó nélkül, csendesen vonultunk el az esemény színhelye mellett . A Rákóczi téren tervezett műsor a Szent János Parkban került megrendezésre. Itt került sor a “Legszebb konyhakertek” verseny eredményhirdetésére is. A zsűri döntése alapján a két legszebb csolnoki konyhakert tulajdonosa Schmidt István és K. Kovács József és családja lett. Köszönjük a nevezést és őszintén gratulálunk a szép kerthez!
A Mély úti megálló előtt a Nyugdíjas kórus és a Vegyes kórus adott műsort, vendégfellépő a Várgesztesi Német Nemzetiségi Dalkör volt. Vendégeinket az önkormányzat karbantartó brigádja által szépen felújított Csolnok pincében tudtuk fogadni, a falakon Kolonics Péter
Csolnokot ábrázoló festményeivel.


A Mélyút elején a csolnoki Önkormányzat információs pultjánál a borkóstoláshoz használható új, Csolnok-logóval ellátott kóstolópoharat vásárolhatták az érdeklődők. Mellettük a Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület látványkonyhája várta a vendégeket a finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal. Az idén a Szivek pincészet is meghívást kapott a rendezvényre.
A Bienerné Hajnalka által készített őszi képkeret módot adott a fotók készítésére. Jó hangulatban folytatódott a rendezvény, a pincés gazdák nyitott pinceajtókkal és finom borukkal vártak bennünket. Igazi jó alkalom volt ez a rendezvény a találkozásokra és a beszélgetésekre. Elmondhatjuk, hogy ezen a rendezvényen a falu apraja - nagyja ott volt, sok-sok ember tett hozzá valamit, hogy ilyen színes szüreti forgatag alakuljon ki. Nagyon szépen köszönjük.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Elektronikus ügyintézés

Országgyűlési választás

Május 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ASP pályázat