Főoldal
Szilveszter Csolnokon

Az idei szilveszteri bált is hosszú előkészületek előzték meg. A Polgárőrség vállalta magára ezt a szép, de nehéz feladatot: támogatókat kerestek, reklámozták a rendezvényt, foglalkoztak a jegyek eladásával. Munkájukat és lelkesedésüket köszönöm.

A bálon idén legnagyobb örömünkre két zenekar : az RPG Együttes és a Krigli Band zenélt és gondoskodott a jó hangulatról. Így mindenki talált a saját ízlésének való szórakozást.


A felújított Kossuth Lajos Művelődési Házban összegyűlt bálozó közönség nagyon jól érezte magát. Sok tombolatárgy került kisorsolásra, köszönhetően a rengeteg felajánlónak. Éjfél előtt a bálozók és a falu többi lakója találkozott a Koccintásra a Községháza előtti téren, a polgármesteri köszöntő után közösen elénekeltük a Himnuszt , majd következett tűzijáték . Néhány gondolat a köszöntőből:
Hamarosan befejeződik ez az év is,ismét itt vagyunk a Községháza előtt és próbáljuk felidézni mi minden is történt ebben az évben, számadást készítünk,a 2017-es esztendőről. Elmondhatjuk , hogy sikeres évet zártunk. Egy éve itt álltunk és tele voltunk tervekkel,amelyek nagy része meg is valósult, mondtam , hogy lekapjuk a művelődési ház tetejét , hát valóban lekaptuk, szerencsések voltunk nem esett az eső, nem áztunk be, készen is lettünk a felújítással és most egy szépen felújított művelődési házban tudjuk ünnepelni a szilvesztert a Polgárőrség jóvoltából.


Borverseny, konferencia, majd felavattuk a IX-es aknai emlékhelyet,a XX. Falunapot méltóképpen megünnepeltük,Csolnokért díjast avattunk Fódi tanár bácsi személyében, megyei értéktár díjas lett a harangunk, melyet 1966-ban találtak meg Csolnok határában. Mennyi-mennyi pozitív élmény.
Persze azért rossz dolgok is történtek ebben az évben:a Vörösmarty utca végén a homokvasút nyomvonala fölött leszakadt a vízelvezető rendszer. Beadtuk a kérvényt a vis maior támogatásra és a Belügyminisztériumtól megkaptuk a támogatást:Schmidt Márton cége már be is fejezte a munkát.


Problémáink is voltak: augusztusban a főnyomócső szétrobbanása miatt a községben 3 napig nem volt víz, nagy próbatétel volt ez mindannyiunk számára, de összefogva sikerült túllendülni ezen is. A Kalásznet volt az év másik negatív történése, talán már ez a probléma is megoldódott.
Nagy pénzek érkeztek Csolnokra, köszönhetően a céltudatos pályázásnak,150 millió forintból felújítjuk a Hivatalt és az óvodát, valamint a Petőfi utcai orvosi rendelőt és védőnői szolgálatot. Csolnok tovább szépül.
Tehát nincs megállás, Eichardt- ék már a napokban kezdik az óvoda és a hivatal felújítását, a hő központ kialakítását. Aztán áprilisban a rendelő tetejét kapjuk le, majd jó lenne hamarosan elkezdeni az útjavítást a Morvai hídtól a Templomlépcsőig,hogy a Szent János parki színpadról ne is beszéljünk. Látjuk, hogy unatkozni 2018-ban sem fogunk, de így van ez rendjén. Hiszen Csolnok töretlen fejlődésébe vetett hittel dolgozom ,dolgozik a képviselő-testület tovább,ehhez kérem továbbra is az Önök bizalmát,segítségét. Hogy is mondja Szabó Magda?
"Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha."Megfontolandó gondolatok..


Freuen wir uns dass unsere Freunde neben uns sind,neben uns, schon seit 33 Jahren, mit denen gemeinsam ich in den Jahren meine und ihre Lasten abtrug: Krankheit der Kinder und Weltüberdruß. Mit denen ich die Nächte zerrede. Und doch kommt es niemals zu einem Schluß.
Das kann auch über Fernen bestehen. Auch wenn man sich lange Zeit nicht sieht:
Halten wir nur aneinander fest....
Örüljünk annak,hogy barátaink mellettünk állnak , jó időkben , rossz időkben,..
Gyerekeimnek gyakran olvastam Andersen:12-en egy postakocsin című meséjét. A 12 utas a postakocsin a 12 hónap, amely mindig mást hoz. A mese így zárul:
Majd jövő ilyenkor elmondom, mit hozott nekem a tizenkét utas; nekem, neked, mindnyájunknak. Most még nem tudom, s azt hiszem, nem tudják ők maguk sem, mert különös időket élünk.
Reménykedjünk abban ,hogy jó dolgokat hoz nekünk a 12 utas,legyünk egészségesek és legyen erőnk és bátorságunk az álmainkért tenni és a saját utunkat járni.
Jó szerencsét Csolnok!

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Elektronikus ügyintézés

Országgyűlési választás

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

ASP pályázat

Programajánló