Főoldal
Idősek napja - beszámoló

November 11-én a Sportcsarnokba invitáltuk községünk 65 év feletti lakosait Idősek napi rendezvényünkre.

A Dimenzió Táncegyüttes műsorával kezdődött a délután, majd következett a polgármesteri köszöntő. A beszéd végén alpolgármester úr köszöntötte a körünkben tartózkodó legidősebb nénit, aki Gacsai néni volt 84 évével, polgármester asszony pedig Locher János bácsit, aki 87 éves. Mindketten jó egészségnek örvendenek.


Ezen a szép délutánon a Kossuth utcai óvódások, és az általános iskolások szereplésükkel ajándékozták meg az idősebbeket. A Német Nemzetiségi Vegyes kórus gyönyörű népdalainkat szólaltatta meg. Az est folyamán az Alte Kameraden játszott. Meghívást kapott rendezvényünkre Tóth Éva és Leblanc Győző, akik gyönyörű operett részleteket adtak elő a közönség legnagyobb örömére. Nagyon jó hangulat kerekedett és a műsor végén már együtt énekeltük az ismerős dallamokat. A szerény vacsora után következett a tánc és a beszélgetések, remélhetőleg mindenki jól érezte magát!


Részlet a köszöntőből:

"Mi, fiatalabbak, mit köszönünk meg ma az időseknek? Mindenekelőtt a szülői létüket. Azt, hogy életet adtak nekünk, hogy felneveltek minket, hogy tanítottak és taníttattak minket, és hogy jó példát mutattak nekünk. Szüleink nélkül nem is lennénk a világon, és nem lennénk azok, akik vagyunk. Külön köszönet azoknak az idős embereknek, akik ezeket a szülői feladatokat példamutatóan teljesítették. – Én magam is elmondhatom, hogy ilyen szülők gyermeke vagyok, és ezért büszke vagyok rájuk, ha már nincsenek is köztünk és hálás
vagyok nekik.
Megköszönjük továbbá az idősebbeknek azt, hogy megteremtették nekünk azt a világot, amiben mi most élünk. Egy világot, amely sok szempontból könnyebb, kényelmesebb, színesebb és gazdagabb annál, amilyen az Önöké vagy az Önök szüleié volt. Ahogyan családjuknak, úgy az önkormányzatnak is nagyon fontosak az idősek, akik évtizedekig ezért a községért dolgoztak. Minden évben igyekeztünk újabb és újabb lehetőségekkel bővíteni az Önök ellátását, mindennapjaik kényelmesebbé tételét.
Folyamatosan támogatjuk az Idősek Napközi Otthonát, amelynek kihasználtsága még mindig nem megfelelő, illetve bővítjük a gondozás lehetőségeit. Az intézményen keresztül figyelemmel kísérjük a lakosság körében felmerülő gondozási igényeket, megszervezzük a gondozást. Ezen túlmenően,támogatjuk a Nyugdíjas klubot, sok programot valósítunk meg közösen. A Pollushof panzió felajánlásából 50 idősebb részére szállít Önkormányzatunk busza hétfőnként ebédet, ezt a nemes gesztust nem tudom eléggé megköszönni Gaál Gézának a Pollushof ügyvezetőjének.
Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Az Önök nyomdokain haladva végezzük munkánkat. Reményeink szerint szemmel látható, mi mindent sikerült megvalósítanunk. Igyekszünk egy-egy emlékművel,járdával,virággal szebbé tenni környezetünket , apró dolgokkal ,javítani életkörülményeiken. Köszönjük a dicséreteket is,igen fontos ez, hisz továbblendíti munkánkat.

Együtt el tudjuk érni, amit egyedül soha nem tudnánk. Márciusban elkezdtük és hamarosan be is fejezzük a művelődési ház felújítását, új tető került a házra, új ablakok, új fűtésrendszer került kialakításra. A Művelődési ház elé díszburkolat kerül. Aki nehezebben közlekedik, az új járdán hátulról tud bejutni a ház nagy termébe. A Petőfi utcai orvosi rendelő felújításanáprilisban elkezdődik, hogy modernebb épületben tudjuk megkapni az orvosi ellátást.

Hamarosan kezdődik az óvoda és a Községháza felújítása is. Majd a Morvai hídtól a templom lépcsőig újítjuk fel a rossz állapotú utat. Tudjuk a dolgunkat,tesszük a dolgunkat... Folyamatosak a szociális támogatások, melyekre minden évben komoly összeget különítünk
el a költségvetésben, ha problémájuk van , keressenek bennünket bizalommal. Próbálunk apró figyelmességgel örömet okozni. Egy-egy képeslappal felköszönteni Önöket születésnapjukon, remélhetőleg a karácsonyi ajándékkal is örömet okozunk.
Hisszük, hogy ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy Önök minél egészségesebb, aktívabb időskort éljenek meg, s ehhez községünktől is mind több támogatást kapjanak. Jó lenne, ha minél több egészséges, és az életét még örömmel élő idős ember lenne itt, Csolnokon is. Ehhez kívánunk megadni a jövőben is a lehető legtöbb segítséget ! De ahogy most itt a teremben körülnézek, sok - sok kortalan embert látok, akik aktívak , érdeklődőek .
Sokan furcsálják is,hogy már hozzájuk is érkezett meghívó erre a délutánra...Gondolván arra, hogy sok a fiatal köztünk,meghívtam a mai programra a csolnoki fellépőkön kívül a Tóth Évát és Leblanc Győzőt, remélem örömet okoztam ezzel. Műsoruk alkalmat ad egy kis nosztalgiázásra.

Őszinte szívvel kívánom, hogy az Önök felé fordulás, a szeretet, a figyelem ne csupán ezen a napon adassék meg. A szeretet nem anyagi lehetőség függvénye, ahogyan a törődés, az odafigyelés sem. Kívánom, hogy minden napjukat aranyozza be valami, amire szívesen gondolnak vissza. Kívánok szerető gyerekeket, vidám unokákat, egészséges napokat, törődést mindannyiuknak! Fogadják szeretettel önkormányzatunk ajándékát, a hamarosan következő műsort, és a szerény vendéglátást. Engedjék meg ,hogy végén kedvenc írom Szabó Magda sorait idézzem: Isten kegyelmi ajándékként azt adta nekem, ahogy az évek szálltak, riadalom nélkül vettem tudomásul: telik az idő. Sosem féltem az öregedéstől, ami megkezdődött, végződik is egyszer. Ami meglepett, az édes és simogató felismerés volt: nekem az öregedés csak ad. S hogy fejében beleszánt sima bőrömbe? Alig számít annak a derűs békének a birtokában,  amellyel az ember a tükör helyett önmagával néz szembe, hajdani eseményeket mérlegel. (…) Nekem a múló idő csak adott. Bátorságot, erőt, emberi tartást, s ha ki is fosztott az ifjúság édes kelléktárából, nem erre lettem érzékeny, hanem az adományára, hogy végre értek mindent, világosan és elfogultság nélkül láthatom a családomat, saját idáig való fejlődésem történetét. Fiatal éveimben dehogy lett volna bátorságom megmutatni magamat olyannak, amilyen voltam.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok, köszönöm , hogy meghallgattak.

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

Elektronikus ügyintézés

Országgyűlési választás

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

ASP pályázat

Programajánló