Főoldal
Író-olvasó találkozó

A XII. Országos Könyvtári Napok alkalmából író-olvasó találkozó Csolnokon

A XII. Országos Könyvtári Napok alkalmából író-olvasó találkozó Csolnokon

Országszerte ünnepeljük a jó könyvet és a könyvtárat október elején. Ebből az alkalomból hívtuk meg október 4-én községi könyvtárunkba (a felújítás miatt az iskola sportcsarnokába) Nógrádi Gábort az egyik legismertebb magyar írót, aki több mint 25 ifjúsági könyv szerzője. Öröm volt látni, hogy a résztvevő 120 csolnoki diák legalább egyharmada Nógrádi könyvvel a kezében érkezett, hogy azt majd dedikáltathassa. Az író jellegzetes humorú, ugyanakkor komoly családi vagy iskolai problémákat feszegető művei - többek között a PetePite, Az anyu én vagyok, Gyerünk haza, A mi Kinizsink - számos általános iskolában és nálunk is népszerű kötelező vagy ajánlott olvasmányok.

És bármilyen meglepő -tette hozzá íróvendégünk-, ifjúsági regényeit maguk a szülők is szívesen olvassák. Ennek talán az is oka, hogy regényei kicsit olyanok, mint a szórakoztató tanmesék. Az egyórás, jó hangulatú találkozón mesélt saját gyerekkoráról, milyen nehézségek árán vált íróvá, és gondolkodásra, önismeretre bátorította a gyerekeket. Szerinte a jó könyv az olvasóját okosítja, gyógyítja, és jobb, mint a csoki. A diákokat érdekelte hogyan találja ki a történeteit, mennyi idő alatt ír egy regényt, melyik írását szereti a legjobban?

A találkozó végén Nógrádi Gábor saját regényeiből értékes könyvajándékot adott át a községi könyvtár olvasóinak, amit köszönettel fogadtunk! Könyvei mostantól kölcsönözhetők a községi könyvtárból. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a visszaköltözésünkig is minden kedden 17-19 óra között az iskolai ebédlő mögötti ideiglenes könyvtárunkban! (Kovács Dóra könyvtáros)

KÖZADATKERESŐ

 

 

magyarorszag

Kövess minket!

Országgyűlési választás

Július 2018
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

ASP pályázat

Programajánló